П`ятниця, 26.04.2024, 20:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Покровська ЗОШ І-ІІ ступенів           



Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 63
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Квітень » 24 » Семінар МО вчителів початкових класів
13:23
Семінар МО вчителів початкових класів

Немає прагнення більш природного,

 ніж прагнення до знань.

М.де Монтель

 

         Учителі початкових класів загальноосвітніх шкіл Краснопільської районної ради  знаходяться в постійному пошуці нових підходів до навчання дітей. З метою впровадження  ідей  Нової української школи, стимулювання професійного зростання учителів 16 квітня 2019 року в Покровській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбулося методичне засідання вчителів  1 класів  з теми «Модернізація змісту освіти в умовах реалізації Державного стандарту початкової освіти. Природнича галузь».

     Метою засідання  було ознайомитися з використанням інтерактивних прийомів навчання   на уроках природничої галузі у 1 класі. Учасники семінару відвідали   урок з предмету «Я досліджую світ» за темою «Я досліджую комах» (учитель Соляник Т.М.), переглянули презентацію та прослухали виступ учителя Соляник Т.М. з теми «Інтерактивні прийоми роботи на уроках природознавства: активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках природознавства засобами технології «перевернутий клас»; прийом фішбоун; прийом «Кубик Блума»». Всі учасники мали можливість висловити свою думку, поділилися досвідом використання у   роботі вище вказаних прийомів, проаналізували їх переваги і недоліки.   Вчителі були єдині в думці, що для розвитку критичного мислення школяра, вчитель повинен   вміти  користуватися різними прийомами та методами роботи, а  впровадження інтерактивних методів навчання на уроках природознавства в початковій школі поглиблюють знання учнів з теми, учні краще засвоюють поняття,  інтерактивне навчання розвиває  зв'язне мовлення, вміння відстоювати свою думку. Учні зацікавлені, активні та вмотивовані до навчання природознавству, через що урок стає набагато продуктивнішим.

        На підсумковому етапі   разом методистом районного відділу освіти Колибіною Л.В. та керівником районного методичного об’єднання  вчителів початкових класів Борщ Л.О.  обговорили та проаналізували урок, виступ, виробили рекомендації щодо втілення ідей  Нової української школи на уроках  у початковій школі, адже професія вчителя  вимагає постійного творчого пошуку. Сьогодні кожний педагог шукає нові ефективні шляхи удосконалення навчального процесу, підвищення зацікавленості учнів в навчанні та зростанні їх успішності.

   

Переглядів: 387 | Додав: Petrovich | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz