Четвер, 18.04.2024, 15:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Покровська ЗОШ І-ІІ ступенів           



Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 63
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Квітень » 24 » Семінар класних керівників
14:11
Семінар класних керівників

18 червня 2019 року в Покровській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся районний семінар класних керівників на тему:

"Формування системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді в умовах сьогодення"

              «Вчимося творити добро»

       Вчителі початкових класів Багно О.С., Волох З.В. Соляник Т.М. та вчитель музики Рудоман Т.І.,підготували і провели виховний захід «Вчимося творити добро» з учнями 1,3 та 4 класів. На початку  заходу учні налаштувалися до роботи виконавши вправу «Ласкавинка», подарувавши один одному уявну «ласкавинку» і сказали добрі побажання. Потім  за допомогою «чарівного мішечка»  поділилися  на дві групи, які виконували різні завдання: відшукували загублені слова, з’єднували частини прислів’їв, підбирали слова-асоціації до слова «добро», гралися в гру «Продовж речення» («Якщо ти добра людина, то повинна…», «Я дарую тобі …»).  Учні декламували вірші про  добро, добрі вчинки, які підготували заздалегідь. Кожен з учасників мав змогу висловити свою думку в ході заходу.

    Підняли настрій та заохотили до здійснення добрих вчинків веселі пісні «Пісня про добро» та «Ми Вкраїни діти».

    В ході заходу були використані інтерактивні методи роботи: мозковий штурм, асоціативний кущ,  продовж речення.

   

   

   

«Повертайся живим»

        Основною метою виховного заходу було формування національно свідомих громадян України, виховання поваги до захисників нашої держави, прагнення розвивати в учнів кращі риси українця-патріота, який братиме участь у формуванні майбутнього своєї держави, а саме вміння співпереживати, пробуджувати позитивні почуття і викликати засудження антигуманного і жорстокого.

       У процесі підготовки були використані комп’ютерні  технології (презентації на військові теми, відео лист «Лист солдату», флешмоби), та форми роботи ( колективна, індивідуальна, робота в групах). Це було відтворено через призму мистецтва: ораторського, акторського, музично - пісенного, танцювального, художньо-зображувального. У цьому заході брали участь учні – старшокласники, але деякі компоненти відтворювалися учнями молодшої ланки.

       Проблема патріотичного виховання є актуальною в наш час, особливо зважаючи на теперішні події в Україні. Отже, вибираючи і представляючи тему заходу, вчительський та учнівський колектив Покровської ЗОШ І-ІІ ступенів намагалися визначити, як події на сході України впливають на формування громадянської позиції школярів і звідси - формування національного характеру учнів.

   

   

   

Видео виховного заходуhttps://www.youtube.com/watch?v=NhuRtFsWfKs

Переглядів: 319 | Додав: Petrovich | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz